Self-serve Booking

Self-serve Booking, hoe werkt het?

Self-serve Booking

Self-serve booking (SSB) geeft je de mogelijkheid om sessies van tevoren te boeken. Als je geen sessies hebt geboekt, kun je altijd inloggen als meer riders nodig zijn in bepaalde zone. Dit geeft je de vrijheid om je werk aan te passen aan je studie, vrije tijd of een eventueel ander baantje.

SSB probeert nauwkeurig het aantal orders van klanten voorspellen. Het berekent vervolgens het aantal riders dat nodig is voor het aantal orders. Op deze manier geeft Deliveroo geweldige service aan de klant en kunnen riders goed geld verdienen!

Priority Access

First Access
Het is ook mogelijk om voorrang te krijgen op sessies, namelijk om 11:00 en om 15:00 uur. First Access is beschikbaar voor riders die de meest consistente en kwaliteitsvolle service in elke stad bieden. Dit wordt bepaald op basis van het volgende:

– Aanwezigheid – percentage van geboekte sessies die je hebt bijgewoond.
-Super-peak participation – het aantal sessies dat je hebt gewerkt tijdens de drukste periodes (18:00-20:00 op vrijdag, zaterdag en/of zondag)
– Vermijd late annuleringen (minder dan 24 uur vóór aanvang van de sessie)

Je kunt deze statistieken terugvinden in de app onder het kopje ‘Statistics’. Op zondagmorgen worden de statistieken geblokkeerd en ontvang je een push melding met je vrijgave voor de volgende dag.

Ja. Om inkomsten te beschermen en eerlijke toegang te bieden aan alle riders, kan elk rider-ID worden gebruikt om maximaal 55 sessies elke maandag te boeken. Dit limiet is van toepassing op de rider-ID – hiermee worden jij en eventuele vervangers met jouw ID vastgelegd. Op dinsdagochtend wordt deze tijdelijke limiet dan opgeheven. Het totale aantal sessies dat beschikbaar is om te boeken, wordt bepaald door de verwachtte drukte – dit om er zeker van te zijn dat er altijd het juiste aantal rijders op de weg is.Ga je op vakantie of veranderen je plannen? Geen probleem! Om een boeking te annuleren ga je naar het ‘My Bookings’ scherm, tik op ‘Change’ naast de relevante boeking en zet de schakelaar uit. Vergeet niet om een late-cancellation te vermijden (minder dan 24 uur van tevoren), dit kan van invloed zijn op je statistics.Ja! Door ‘Request Weekly’ aan te vinken bij een sessie vraag je automatisch voor de komende weken dezelfde sessie op dezelfde dag/tijd aan.

De toewijzing van Weekly Requests is gebaseerd op:
– First Group – als je deel uitmaakt van een First Group is de kans groter dat je wekelijkse sessies kan boeken
– Je recente activiteiten – hoe meer sessies je de afgelopen weken hebt gewerkt, hoe meer Weekly Requests je mogelijk worden toegewezen
– De vraag: wanneer order aantallen week op week veranderen, verandert ook het aantal beschikbare sessies

Zodra een boeking is bevestigd, zie je een groene tag ‘Booked’ in de ‘My Bookings’ sectie van de app.Je kunt de ‘Notify’ knop aanvinken om een pushmelding te ontvangen wanneer die sessie beschikbaar komt. Deze meldingen worden elke dag om 11:30, 15:30 en 18:00 verzonden.Ja, je kunt werken zonder vooraf een sessie te boeken. Als er nog voldoende sessies in de zone beschikbaar zijn, kun je inloggen.