Waarom heeft Deliveroo voor het freelance model gekozen?

Consument

In de hedendaagse gig-economy wil de consument graag precies kunnen bestellen wat, wanneer en waar hij dat wil. Bij Deliveroo wordt meer dan 40% van de orders binnen 1,5 uur besteld. Om met deze onvoorspelbaarheid nog steeds een goede service te kunnen bieden en efficiënt te zijn, moet Deliveroo flexibeler te werk gaan. Dit betekent dat Deliveroo veel riders nodig heeft wanneer er veel orders worden geplaatst en minder riders wanneer klanten minder bestellen, oftewel vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Het freelance-model maakt dit voor Deliveroo mogelijk.

Rider

Deliveroo heeft voor het freelance model gekozen omdat het riders meer vrijheid geeft. Deze manier van werken maakt het mogelijk om het werk met Deliveroo rondom het sociale leven, studie, hobby’s of andere banen te plannen en toch goed geld te verdienen. Uit een recente survey blijkt dat van de riders in Nederland 82% minder dan tien uur per week is ingelogd en 85% van de riders deze flexibiliteit op prijs stelt.

Deliveroo heeft een sociale plicht

Verzekering

Jouw veiligheid is heel belangrijk voor ons. We hebben een toonaangevende letselschade verzekering ontwikkeld waarbij je te allen tijde gedekt bent in het geval van een ongeluk terwijl je met ons aan het werk bent. Als je door letsel niet kan werken, zorgen we ervoor dat je inkomsten beschermd zijn terwijl je aan het herstellen bent. De verzekering  is volledig gratis en dekt je vanaf het moment dat je online gaat.

Andere sociale zekerheden

Hoe zit het met andere sociale zekerheden die je normaal als werknemer krijgt zoals pensioen, vakantiefonds, arbeidsongeschiktheidsuitkering, etc.? Als freelancer bij Deliveroo is het helemaal aan jou of je sociale zekerheden wilt hebben of niet. Als je wil, kun je alle sociale zekerheden krijgen die je wenst door lid te worden van ‘Verloning’. Je hebt dan nog steeds alle voordelen van een freelancer, maar je hoeft je niet te registreren bij de Kamer van Koophandel. Tegelijkertijd kun je volledige controle behouden over zowel je financiële zekerheid en je inkomen.

Interviews over het nieuwe freelance model