Distance Fees

Wat houden distance fees in?

Distance fees houden in dat je een op een afstand gebaseerde vergoeding wordt aangeboden. Deze vergoeding hangt samen met het clusteren van zones, wat betekent dat je orders uit de hele stad aangeboden kan krijgen. Hierbij komen korte als lange orders om de hoek kijken. Krijg je een nieuwe order binnen, dan kun je gelijk zien wat de afstanden zijn en welke vergoeding daar tegenover staat. Alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken om de order te accepteren of te weigeren.

Waarom gebruiken we distance fees?

We hebben gemerkt dat klanten behoefte hebben aan een ruime keuze in restaurants en willen riders uiteraard zoveel mogelijk orders aanbieden. Omdat we steeds meer klanten aantrekken, kan het zo zijn dat sommige orders een kortere of langere afstand hebben dan dat je gewend bent. Wij vinden – bij het bepalen van de fee per delivery – het belangrijk dat de effort die je steekt in een bestelling, mee moet worden berekend in de feeHet is altijd aan jou of je de order accepteert of weigert.

Wat is de minimum fee?

De minimum fee is het laagste bedrag dat je kunt krijgen voor een order met de kortste afstand. De maximum fee is het hoogste bedrag dat je kunt krijgen voor een order met de langste afstand. Deze fee wordt per zone bepaald en wordt continu geoptimaliseerd om zo goed mogelijk de veranderingen in jouw bezorggebied te weerspiegelen.

We passen het algoritme regelmatig aan zodat de orders met een langere afstand net zo interessant blijven als orders met een kortere afstand. Hierbij streven we naar gemiddelde verdiensten per uur tussen de EUR 11,- en EUR 13,-. Je kunt je verdiensten terugvinden onder ‘Verdiensten’ in de Rider App.

Verdien ik altijd tussen de EUR 11,- tot EUR 13,- per uur?

Wanneer alle orders worden geaccepteerd tijdens de sessies die geboekt zijn, zullen de gemiddelde verdiensten per uur variëren tussen de EUR 11,- en EUR 13,-.

Bij het weigeren van een bestelling kan het voorkomen dat het even duurt voordat klanten nieuwe bestellingen plaatsen, en zal er dus gewacht moet worden tot er een nieuwe bestelling aangeboden wordt. Deze wachttijd tussen bestellingen kan een invloed hebben op de gemiddelde verdiensten per uur.

De Rider App

Jij bepaalt uiteindelijk welke route je neemt – Jij bent tenslotte de expert! Houd er wel rekening mee dat de distance fee wordt berekend aan de hand van de route die wordt aangegeven in de Rider App.Je verdiensten

Hieronder vind je alle vragen en antwoorden over je verdiensten

De minimum fee is het laagste bedrag dat je kunt krijgen voor een order met de kortste afstand. De maximum fee is het hoogste bedrag dat je kunt krijgen voor een order met de langste afstand. Deze fee wordt per zone bepaald en wordt continu geoptimaliseerd om zo goed mogelijk de veranderingen in jouw bezorggebied te weerspiegelen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat je inkomsten stabiel blijven.

We streven hiermee naar een gemiddeld uurtarief tussen de EUR 11,- en EUR 13,-.Nee, je krijgt niets uitbetaald wanneer je de order niet aflevert. Je gaat de opdracht voor de totale delivery fee aan door te klikken op bevestigen, waarmee je aangeeft dat je de opdracht voor deze fee volledig zal afronden. Rond je de opdracht niet af, dan staat er ook geen betaling tegenover.Je kunt je inkomsten voor elke order, dag, week en maand bijhouden via de MyEarnings tool in de Rider App.Ja, je hebt zelf volledig de controle of je een order accepteert of niet.De berekening is gebaseerd op een combinatie van de afstand naar restaurant en naar de klant + de berekende tijd die je nodig hebt om dit af te leggen. Dit wordt specifiek voor jouw stad berekend. De tijd die nodig is om 2KM af te leggen in Rotterdam kan bijvoorbeeld verschillen van de tijd die nodig is in Amsterdam.

We vinden het eerlijker om een volledige order in rekening te brengen. Daardoor is de volgende berekening in kaart gebracht:

Het accepteren van de order + fietsen naar restaurant + fietsen naar de klant + bezorgen bij klant(en).Het bedrag is berekend op basis van afstand en de tijd die voorspelt is om de order veilig af te leveren. Het bedrag blijft hetzelfde, ongeacht of de rit korter of langer duurt. Je kunt altijd de route nemen die voor jou het meest aangenaam is.Mocht dit gebeuren, dan vragen we je contact op te nemen met Rider Support zodat zij de mogelijke compensatie handmatig kunnen doorvoeren.Het is vervelend als je moet wachten bij een restaurant. Wij doen ons uiterste best om samen met het restaurants de wachttijd zoveel mogelijk te beperken, maar het kan voorkomen dat je vanwege drukte iets langer moet wachten. We waarderen je geduld!

Uiteraard is er nog steeds de mogelijkheid om jezelf van een order af te halen. Zijn er restaurants waar je regelmatig lang moet wachten? Geef dit gerust aan ons door via het Contact Formulier in de Rider App.Je kunt nog steeds je inkomsten bekijken via de facturen die je elke betaalperiode binnen krijgt. Hierop staat precies hoeveel je per dag heb verdiend.

Daarnaast kun je je inkomsten voor elke order, dag, week en maand bijhouden via de MyEarnings tool in de Rider App.Je kunt meer details terugvinden door op het totaal van de fee te klikken.Vóórdat je een order accepteert zie je het volgende:

– De volledige reis, inclusief het adres van de kant
– De volledige vergoeding (hetgeen verandert per order)
– De optie om de order te accepteren of te weigerenWanneer jij al > 10 minuten onderweg bent naar het restaurants en de order wordt geannuleerd door de klant, krijg je een vergoeding van 4 euro. Als je al bij het restaurant bent en de klant annuleert dan de order, ontvang je de gehele vergoeding.

 

 De distance fee wordt berekend over de volledige journey die je aflegt, wat betekent dat dit gaat over de afstand naar restaurant + de afstand naar klant.Ja, de totale vergoeding is ex. BTW.Dat leggen we je hieronder uit!