GDPR wet

Belangrijke informatie

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing en is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Dit betekent onder andere dat er versterking en uitbreiding komt van privacy rechten van de mens en dat gegevens een stuk steviger beschermd zullen zijn. Uiteraard staan wij hier als organisatie helemaal achter.

Omdat wij vanaf 25 mei geen kopieën van ID’s en paspoorten meer in onze administratie mogen opnemen, moeten wij al deze documenten fysiek checken. Daarom willen wij vragen of je kunt langskomen om je document te laten checken. Vanaf 25 mei worden alle kopieën verwijderd uit onze database en moeten deze vervangen worden met een document waarin staat dat wij jouw paspoort of ID fysiek gecontroleerd hebben.

Kunnen we jouw ID niet fysiek controleren voor 25 mei, dan wordt je account tijdelijk op inactief gezet, totdat we het fysiek gecontroleerd hebben. Wat je mee moet nemen voor de check:

Riders met een Nederlandse nationaliteit
Nederlands paspoort of identiteitskaart. Let op: een rijbewijs is niet voldoende!

Riders met een Europese nationaliteit
Jouw ID of paspoort en bewijs van je BSN nummer

Riders met een niet-Europese nationaliteit
Jouw Nederlandse verblijfskaart/titel en bewijs van je BSN nummer

We hebben deze documenten écht nodig om de check te doen. Vergeet daarom niet om alle documenten mee te nemen naar de afspraak.