Gratis rider verzekering voor freelancers

Gratis rider verzekering voor freelancers

Jouw veiligheid staat voorop. Daarom zorgen wij ervoor dat alle Deliveroo riders voor meer dan €11 miljoen wereldwijd zijn verzekerd. En jij? Jij betaalt niks.

We hebben een toonaangevende ongevallenverzekering ontwikkeld, waarbij je te allen tijde gedekt bent in het geval van een ongeluk terwijl je met ons aan het werk bent. Plus, als je door letsel niet kan werken, zorgen we ervoor dat je inkomsten beschermd zijn terwijl je aan het herstellen bent.

De verzekering  is volledig gratis en dekt je vanaf het moment dat je online gaat.

Ongevallenverzekering riders

Dekt alle riders inclusief fietsers en scooterrijders wanneer men aan het werk is.

De ongevallenverzekering beschermt je inkomsten indien je niet kan werken door een ongeval die plaats heeft gevonden terwijl je met ons aan het werk was. Je kan een wekelijkse betaling krijgen bij letsel indien je niet in staat bent om te werken. Bij zwaarder letsel kan je een eenmalige vergoeding ontvangen. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Dekt bezorgers wanneer zij aan het werk zijn, zowel te voet als op de fiets. Dekt ook scooterrijders wanneer zij van hun voertuig af zijn, bijvoorbeeld als zij lopend een order ophalen of bezorgen.


Jij en je vervanger zijn voor €5.000.000 gedekt wanneer jullie tijdens het werk iemand anders letsel toebrengen. Het biedt ook bescherming als je schade toebrengt aan andermans eigendom, zoals andere voertuigen of gebouwen, terwijl je aan het werk bent. Juridische kosten worden eveneens gedekt.

Een aantal belangrijke punten:

 • Dit vervangt niet je eigen Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM verzekering). Als je een scooter gebruikt om te bezorgen, dan moet je nog steeds je eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.
 • Schade aan je eigen voertuig wordt hiermee niet gedekt.
 • Als je iemands eigendom beschadigt dan moet je mogelijk een eigen risico tot maximaal €300 betalen, maar je gratis rider-verzekering betaalt de rest.

Hieronder vind je een aantal van de meest gestelde vragen.

FAQ

 1. Jij: als Deliveroo rider ben je gedekt met deze verzekering
 2. Jouw vervanger: als iemand anders voor jou werkt, zal hij/zij ook gedekt zijn.


Vanaf donderdag 31 mei 2018 ben je direct verzekerd via onze ongevallenverzekering, waar en wanneer je ook met ons aan het werk bent in Nederland. Gedurende de tijd dat jij online bent tot een uur nadat je offline bent gegaan.Als je letsel hebt opgelopen, of als iemand anders letsel- of eigendomsschade heeft opgelopen terwijl je aan het rijden was met Deliveroo, dan moet je het volgende doen:

 1. Veiligheid staat altijd voorop. In geval van nood, zou je als eerste het noodnummer 112 kunnen bellen om ervoor te zorgen dat je alle hulp en medische behandeling ontvangt die je nodig hebt. Zo snel mogelijk na het ongeval dient een arts te worden geraadpleegd.  
 2. Als er iemand anders bij betrokken is, dan moet je stoppen en je gegevens verstrekken waaronder je volledige naam, je rider-ID, je adres en, indien van toepassing, je kentekennummer. Vraag ook de gegevens van de betrokkene. Als je ten tijde van het ongeluk geen gegevens uitwisselt, meldt dit dan zo snel mogelijk bij de politie.
 3. Maak zo snel mogelijk na het ongeval een melding bij Qover en dien je claim in. Zelfs als je niet zeker weet of jij of iemand anders schuld heeft, raden we nog steeds aan het te melden bij Qover.


Indien jouw vervanger betrokken is geraakt bij een ongeval tijdens werken met Deliveroo, zullen zij hetzelfde proces moeten volgen zoals hierboven is uitgelegd. Je kan het zien als de Rider App die is gedekt, degene die op het moment van het ongeval aan het werk is, zal de claim moeten indienen. 1. Maak zo snel mogelijk na het ongeval een melding bij Qover en vul de claimformulieren in.
 2. Qover neemt direct contact met je op om alles wat ze nodig hebben uit te zoeken en de claim te kunnen verwerken. Zij zullen alles verzorgen wat betreft jouw claim – ook de antwoorden op jouw vragen.
 3. Als je claim wordt goedgekeurd, wordt de vergoeding rechtstreeks naar jouw bankrekening overgemaakt en wordt je door Qover op de hoogte gesteld om de betaling en het bedrag te bevestigen. Als er een betaling aan derden moet worden overgemaakt, dan doet Qover dit namens jou. 

Elke claim is anders, maar Qover zal elke claim zo snel mogelijk verwerken en jou op de hoogte houden van elke stap die wordt gezet. Betalingen worden elektronisch gedaan en worden direct verwerkt op het moment dat overeenstemming is bereikt.Je zal waarschijnlijk bewijs moeten indienen om jouw claim te ondersteunen. Qover zal je waarschijnlijk het volgende vragen:

 • Kun je uitleggen wat er is gebeurd?
 • Wanneer heeft het ongeluk plaatsgevonden
 • Waar is het gebeurd?
 • Is er tijdens het ongeluk schade toegebracht aan iemands voertuig of eigendom?
 • Heb je foto’s van schade?
 • Heb je de contactgegevens van anderen die bij dit ongeluk betrokken waren?
 • Zijn er getuigen van het ongeluk? Zo ja, heb je zijn/haar contactgegevens?
 • Indien er een auto of scooter betrokken was bij het ongeval, kun je dan een Europees Schadeformulier voorleggen?
 • Indien je een verklaring van de politie hebt ontvangen, kun je dit dan delen?


Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat we de juiste informatie over jou hebben, inclusief je volledige naam, e-mailadres, huisadres en het voertuigtype waar je op rondrijdt.

Dit betekent dat er contact met je kan opgenomen worden tijdens het behandelen van een claim. Daarnaast is dit ook een vereiste die door de ongevallenverzekering van Qover wordt gesteld.  

Indien je gegevens hebt die gewijzigd zijn of zullen wijzigen, kun je een mail sturen naar [email protected].Veel riders werken vaak tegelijkertijd met Deliveroo en een ander bedrijf. Je bent helemaal vrij om dat te doen en je zal nog steeds gedekt zijn via onze verzekering wanneer je met ons aan het werk bent.

Onthoud dat wanneer een ongeval plaatsvindt terwijl je offline bent, of als je het afgelopen uur niet online bent geweest, je niet bent verzekerd en geen claim kan indienen.  Als jij of iemand anders letsel oploopt als gevolg van een ongeluk terwijl je met ons rijdt, hoef je geen eigen risico te betalen. Als je schade toebrengt aan iemands eigendom, dan is er een kans dat je maximaal €300 zelf moet betalen – maar je gratis rider-verzekering betaalt de rest.Jouw eigen voertuig en andere items van je gear zullen niet gedekt zijn. Als je gear beschadigd is en je het graag wilt vervangen, kun je via het Contactformulier contact met ons opnemen.Als je het antwoord op je vraag hier niet hebt gevonden, neem dat contact op met Qover via [email protected].

 Wil je meer weten?

Moet je een claim indien?

Heb je een vraag over je claim?