Performance Statistics - antwoord op de meest gestelde vragen

De in-app self serve booking tool is ontworpen op basis van feedback van riders. Hiermee wordt toegang verleend tot flexibel werken. Het systeem berekent het aantal benodigde riders in vergelijking met het aantal orders dat op een bepaald moment wordt verwacht. Op deze manier kunnen we inschatten hoeveel sessies er nodig zijn en zo een juiste balans vinden. Dit creëert voor riders meer zekerheid over de verdiensten per sessie.

Mocht je nog niet zo bekend zijn met het self-serve booking systeem, klik dan gerust hier voor uitleg.

 

FAQ

Alle sessies worden op maandag om 17:00 uur vrijgegeven. Onder bepaalde omstandigheden kun je eerder toegang krijgen tot het boeken van sessies, namelijk om 11:00 en om 15:00 uur. Dit worden de ‘first groups’ genoemd.

Voor het bepalen van de first groups wordt er naar jouw statistieken en naar de statistieken van riders in je omgeving gekeken.

We kijken hierbij naar drie punten: hoe vaak je een geboekte sessie daadwerkelijk hebt bijgewoond, hoe vaak je last minute heb gecanceld (binnen 24 uur voor aanvang van de sessie) en hoe vaak je tijdens peak uren hebt gewerkt (vrijdag, zaterdag- en zondagavonden).

Let op: je positie is relatief aan andere riders in de stad waar je bezorgt en daarom kunnen de ‘first groups’ veranderen. Bijvoorbeeld: wanneer je last-minute cancellation rate 10% is, betekent dit niet dat je altijd toegang hebt tot de 15:00 group. Dit kan elke week veranderen. Of wanneer je ervoor kiest om niet tijdens peak-sessies te werken, zal dit niet gelijk invloed hebben op je positie in de ‘first group’. Dit alles hangt dus samen met wat andere riders binnen jouw bezorg-stad doen.Het percentage wordt berekend aan de hand van jouw aanwezigheid op de vooraf geboekte sessies. Indien je online gaat binnen 15 minuten nadat de sessie is begonnen, dan telt deze gewoon mee voor jouw attendance rate. Sessies die meer dan 24 uur van tevoren zijn gecanceld tellen uiteraard niet mee.Als je je geboekte sessie niet meer kunt werken ben je niet verplicht om de sessie te cancellen. Plannen kunnen nou eenmaal veranderen en dat is geen enkel probleem!

Let op: er kunnen andere riders zijn die jouw sessie graag willen overnemen. Het is dan ook aan te raden om indien mogelijk de door jou geboekte sessie minimaal 24 uur van tevoren te cancellen. Hierdoor komt de sessie beschikbaar voor andere riders en kunnen zij deze last-minute boeken. Je helpt hiermee dus je mede-riders!

Indien je jouw sessie meer dan 24 uur van tevoren cancelt heeft dit geen invloed op je statistieken.  Wanneer er sprake is van een last minute cancellation (binnen 24 uur voor de start van de sessie) dan is de kans kleiner dat een andere rider de sessie kan overnemen.

Bij de lancering van het Self-Serve Booking systeem werden er nog geen statistieken bijgehouden voor last minute cancellations. Veel riders gaven destijds aan dat onbeperkte cancellations zorgden voor riders die meer uren boekten dan dat ze daadwerkelijk wilden werken. Op deze manier zaten de sessies al snel volgeboekt en waren er nog maar weinig sessies beschikbaar voor andere riders. Na aanleiding van deze feedback hebben we de 24-hour Cancellation statistieken toegevoegd. We zien dat er hierdoor meer sessies beschikbaar zijn.Nee, de keuze van een vervoermiddel heeft geen invloed op de ‘statistieken’.Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 actieve dagen. Een actieve dag betekent dat je een van de volgende dingen hebt gedaan:

  • Je was aanwezig tijdens een geboekte sessie;
  • Je was niet aanwezig tijdens een geboekte sessie;
  • Je hebt een geboekte sessie minder dan 24 uur van tevoren gecanceld

 De attendance rate en de late cancellations rate worden berekend als percentage van de geboekte sessies. Dit betekent dat ze kunnen veranderen aan de hand van het aantal geboekte sessies in de afgelopen 14 actieve dagen.

Hieronder vind je een kleine weergave aan om dit te verduidelijken:Individuele statistieken

De individuele statistieken (attendance, late cancellation, super-peak participation) worden een uur na iedere sessie geüpdatet. Indien je bijvoorbeeld zojuist een ‘peak-sessie’ hebt gewerkt, dan zullen je attendance en ‘piek-sessies’ een uur na het einde van deze sessie worden geüpdatet.

 Nee, je acceptance rate beïnvloedt niet de performance statistics of je first group.Zeker niet, je performance statistics beïnvloeden op geen enkele wijze het aantal orders dat je krijgt aangeboden.