FAQ App

Je kunt de Rider App downloaden via de App Store en de Google Play Store. Om toegang te krijgen tot de App zul je eerst het gehele onboarding proces moeten afronden.

Om in te loggen, volg je de stappen hieronder!

 

 Hier vertellen we je alles over het reserveren van sessies (in een video, yes!)Je kan contact opnemen met Rider Support via de Rider chat op de Deliveroo in Rider App. Als je de Rider App niet in kan, kun je het best contact met ons opnemen via het contactformulier.We hebben een handige pagina waarin antwoord wordt gegeven op de meest gestelde vragen over Statistics. Neem hier een kijkje!Er zijn meerdere redenen waarom je misschien niet kan werken terwijl je bent ingelogd in de app. Het kan zijn dat je op dat moment druk bent of gewoon even pauze neemt. Je hoeft geen reden te hebben om te besluiten om niet te werken of om een order te weigeren.

Als je niet langer orders aangeboden wilt krijgen, kun je offline gaan in de app. Je kunt ervoor kiezen om een order te weigeren wanneer deze wordt aangeboden, of je kunt er ook voor kiezen om jezelf van de af te halen tijdens de bezorging.

Wanneer wij jou een order aanbieden, zal deze 100 seconden open staan op je scherm. Als je de order niet voor deze 100 seconden accepteert of weigert, gaat het systeem ervan uit dat je deze niet wilt aannemen en zal de order dus worden aangeboden aan een andere rider. Dit is nodig om te voorkomen dat de klant oneindig moet wachten op zijn/haar bestelde eten.

Wanneer je drie opeenvolgende orders niet accepteert of weigert binnen het gegeven tijdvak, gaan we ervan uit dat je onbedoeld op online staat en zal het systeem je dus automatisch uitloggen. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om direct weer online te gaan als jij dat wilt.Nee, het is niet mogelijk om sessies te boeken of te annuleren wanneer je in het buitenland bent. Ga je op vakantie of voor langere tijd naar het buitenland? We raden je dan aan om je sessies en/of weekly requests vóór vertrek te annuleren. We kunnen sessies niet handmatig verwijderen, dus op deze manier maak je je geboekte sessies beschikbaar voor andere riders. Bedankt voor je begrip!Wanneer je bij het restaurant arriveert, kun je de ‘ready time’ van jouw order zien door op het ? icoontje te klikken rechtsboven in je scherm. In ditzelfde scherm vind je ook een timer die laat zien hoe lang je al aan het wachten bent, plus de optie om lange wachttijden aan ons te melden. Vind je het wachten op je order té lang duren? Dan kun je onderin het scherm de order afwijzen.We zijn ons ervan bewust dat de manier waarop stacked orders op het moment worden aangeboden niet ideaal is en dat je deze volledige order pas bij aankomst in het restaurant te zien krijgt. Dit komt in het algemeen omdat orders niet tegelijkertijd worden gemaakt en het systeem een rider aan verschillende orders moet matchen. Vanwege veiligheidsredenen wordt deze tweede order pas aan jouw eerste order toegevoegd op moment van aankomst in het restaurant, omdat we je onderweg niet af willen leiden met een notificatie.

We begrijpen dat het lastig is dat je de tweede order niet kunt accepteren noch weigeren en ook de route van deze order (nog) niet kunt zien. We willen je laten weten dat we hard op zoek zijn naar een oplossing en we zullen deze twee updates zo snel mogelijk doorvoeren. Weet dat je jezelf op elk moment van de tweede order kunt afhalen. Hiervoor kun je contact opnemen met Live Support via de Rider App.