Lekker vrij nemen, maar toch je statistieken behouden?

Of je nou toe bent aan een beetje ontspanning, quality time met je familie of gewoon lekker met vakantie wilt, tijd voor jezelf nemen moet altijd kunnen.
Vanaf nu zullen je Rider statistieken dan ook tijdens je afwezigheid hetzelfde blijven. Dat betekent dat deze van het moment dat je laatste sessie eindigt, tot het moment dat je weer begint met rijden niet zullen veranderen, ongeacht hoe lang je wegblijft.
Je hoeft ons niet te laten weten wanneer je voor langere tijd niet gaat rijden, je logt gewoon weer in wanneer je dat wilt. Je kunt dan ook weer sessies boeken met dezelfde statistieken als voorheen.

Q&A

Wanneer je na een tijd niet werken weer aan de slag gaat, zullen je statistieken gelijk blijven aan het moment dat je je laatste sessie hebt afgerond. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 dagen dat je ‘actief’ was met Deliveroo.

 

In welk segment je terecht komt ligt aan jouw persoonlijke statistieken. Wat andere riders in jouw stad doen heeft ook impact op de indeling van deze segmenten. Het kan dus zo zijn dat riders in jouw stad, in de tijd dat jij weg was, anders zijn gaan werken wat er alsnog voor kan zorgen dat de indeling van de segmenten iets veranderd.Vrij nemen kan wanneer jou dat uitkomt. Het is niet nodig om ons vooraf hierover te informeren. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 actieve dagen dat je met Deliveroo gewerkt hebt. Ze blijven hetzelfde, ongeacht hoe lang je ervoor kiest om niet te werken.Iedere rider kan zoveel tijd vrij nemen als hij/zij wil. Er zijn hier geen voorwaarden voor opgesteld.

 

Het is niet nodig om ons vooraf te informeren. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 actieve dagen dat je met Deliveroo gewerkt hebt. Ze blijven hetzelfde, ongeacht hoe lang je ervoor kiest om niet te werken.Ons systeem herkent dat je weg bent als je 28 dagen niet hebt gewerkt en je geen sessies in de toekomst hebt geboekt. Dit helpt ons ook weer te begrijpen hoeveel riders er momenteel actief zijn, om zo de hoeveelheid werk per rider beter te kunnen inschatten. Het maakt niet uit of je nu één dagje naar het strand gaat of besluit om 200 dagen aaneengesloten helemaal niet te werken. Je statistieken blijven exact gelijk aan toen je je laatste sessie hebt afgerond. Je kunt op elk gewenst moment opnieuw beginnen met het boeken van beschikbare sessies.Er is geen maximum voor het aantal dagen dat je niet werkt met Deliveroo. Je kunt ervoor kiezen om zoveel tijd vrij te nemen als je wilt. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 actieve dagen dat je met Deliveroo gewerkt hebt. Ze blijven hetzelfde, ongeacht hoe lang je ervoor kiest om niet te werken.In Nederland zien we dat de zomermaanden op ons platform wat rustiger zijn. Dit kan een moment zijn om te overwegen om bijvoorbeeld met vakantie te gaan. Uiteraard ben je helemaal vrij om zelf te bepalen wanneer jij niet wilt werken. Het is niet nodig om ons vooraf te informeren. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 actieve dagen dat je met Deliveroo gewerkt hebt. Ze blijven hetzelfde, ongeacht hoe lang je ervoor kiest om niet te werken.Het is niet nodig om ons aan te geven wanneer je weer aan de slag wilt te gaan. Je kunt gewoon inloggen en direct beschikbare sessies boeken in de Rider App.Ja, dat kan. Je statistieken zijn gebaseerd op de laatste 14 actieve dagen dat je met Deliveroo gewerkt hebt. Ze blijven hetzelfde, ongeacht hoe lang je ervoor kiest om niet te werken.

Het niet werken tijdens Super Peak uren terwijl je weg bent, heeft geen negatieve invloed op je statistieken.We raden het aan om Auto-bookings uit te schakelen tijdens de periode dat je weg bent. Dit kan voorkomen dat je statistieken veranderen.

 

Als je ervoor kiest om Auto-bookings niet uit te schakelen en vervolgens de geboekte sessies niet markeert op attended, dan heeft dit een negatief effect op je statistieken.

 

Wanneer je ervoor kiest om weer aan het werk te gaan, kan je elk beschikbaar slot reserveren met de Auto-booking tool.Het is 100% jouw keuze wat je in deze situatie doet. Als je alleen van plan bent om een ​​korte tijd vrij te nemen, kun je ervoor kiezen om de individuele sessies die geboekt zijn, wekelijks te annuleren.

 

Als je besluit om voor een langere tijd weg te gaan, dan is het misschien een beter idee om je Auto-request uit te schakelen. Het uitschakelen van Auto-bookings betekent dat je geen verdere actie hoeft te ondernemen, waarbij je niet elke losse sessie hoeft te annuleren. Zo kan je voorkomen dat je bijvoorbeeld een sessie vergeet te annuleren.

Als je Auto-bookings uitschakelt wanneer je langere tijd afwezig bent, worden deze sessies vrijgemaakt voor andere riders, zodat zij deze kunnen boeken.Je kunt in je Rider App altijd terugvinden in welk segment je op dat moment zit. Je vindt dit onder het kopje ‘Planner’.Dit geldt niet als een actieve dag, zolang je meer dan 24 uur voordat de sessie begint hebt gecancelled.Deze functie is geïntroduceerd op 24 juli 2019. Als je sinds die datum niet meer hebt gewerkt, zijn je statistieken gebaseerd op de laatste 14 dagen die je vóór die datum hebt gewerkt. Als je sindsdien hebt gewerkt, worden je statistieken gebaseerd op de 14 meest recent gewerkte dagen (inclusief die zowel vóór als na 24 juli).