Wat is free login?
Met free login kun je nu altijd online gaan en werken wanneer jij dat wilt, en is het reserveren van sessies niet meer nodig.

Wat betekent dit voor mij?
Na de introductie van free login kun je altijd online gaan en werken wanneer jij dat wilt. Zoals je gewend bent, zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 18:00 – 20:00 de drukste momenten van de week. Natuurlijk zijn er bestellingen gedurende de hele dag, maar het aantal bestellingen en daarmee je verdiensten zullen waarschijnlijk hoger zijn tijdens de pieken: rond lunchtijd en rond het avondeten, zowel in het weekend als doordeweeks. Je kunt in de planner in de bestaande Rider App zien wanneer je per bestelling extra kunt verdienen per bestelling. Daarnaast vind je op de RooCommunity de incentive pagina. Deze incentives worden aan je factuur toegevoegd na het bezorgen van de bestelling(en).

De komende tijd voegen we nieuwe functionaliteiten toe aan de Rider App die je meer informatie zullen geven over de beste tijden en plaatsen om te werken.

Hier onder vind je een voorbeeld van de Rider App in free login modus:

Veelgestelde vragen

Nee, je hoeft niet langer sessies te reserveren in de Planner. Je kunt online gaan waar en wanneer je wilt om orders te ontvangen. Wel kun je in de Planner vinden waar en op welke momenten er extra verdiensten zijn. De sessies die je gereserveerd hebt zullen binnenkort niet meer zichtbaar zijn. Maar, je kunt nog steeds de uren werken die je gepland had. Je kunt direct online gaan wanneer je orders wil bezorgen.Je kunt beginnen met werken in een free login zone door gewoon online te gaan. Zodra je online bent kun je orders ontvangen. Het reserveren van sessies is dus niet meer nodig. Free login betekent dat je overal tijdens openingstijden kan werken door gewoon online te gaan. Het reserveren van sessies is niet meer nodig. Je wekelijkse automatische reserveringen zijn ook niet meer nodig omdat je kunt werken waar en wanneer je wilt. In de free login zones hebben statistieken geen invloed meer op wanneer je kunt reserveren en werken. Je kunt online gaan en werken wanneer jij dat wilt.We streven naar de beste balans tussen het aantal bezorgers dat in een stad werkt en het aantal orders dat we verwachten. Dit is om ervoor te zorgen dat jij genoeg orders kunt bezorgen en zodat de klant niet lang hoeft te wachten op zijn/haar order. Wanneer we zien dat klanten te lang moeten wachten op de order, vooral tijdens de drukste momenten (vrijdag, zaterdag en zondag van 18:00 – 20:00), zullen we wellicht nieuwe riders onboarden.We houden het aantal riders dat werkt nauwlettend in de gaten om er voor te zorgen dat er een juiste balans is tussen het aantal riders dat werkt en het aantal verwachte orders. Hierdoor voorkomen we dat we te veel nieuwe riders onboarden en je verdienpotentieel hetzelfde blijft.

Door te werken op de momenten dat er extra verdiensten zijn kun je meer verdienen. Kijk in de planner om te zien waar en hoe laat de extra verdiensten beschikbaar zijn.We zijn altijd op zoek naar hoe we de ervaring van riders die met ons werken kunnen verbeteren. Veel gehoorde feedback was de wens naar meer flexibiliteit om gemakkelijker te kiezen wanneer je kunt werken. Free login geeft riders nog meer flexibiliteit omdat je online kunt gaan en kunt werken wanneer jij dat wilt. Het reserveren van sessies is niet meer nodig.