Het rider fonds

Rider fonds voor riders die zijn getroffen door COVID-19

Jouw veiligheid staat voorop. We willen zorgen dat riders die regelmatig met Deliveroo werken en het virus hebben opgelopen of door een medische instantie in quarantaine zijn geplaatst, in aanmerking komen voor financiële steun voor maximaal 14 dagen.

Deliveroo zet een fonds op om riders die getroffen zijn door het virus in deze moeilijke periode te steunen.

Dit is een eenmalig, tijdelijk fonds en bedoeld om riders in deze unieke en moeilijke omstandigheden te steunen. Het beleid kan worden aangepast naarmate deze ongekende situatie zich ontwikkelt.

Deze betaling is alleen beschikbaar voor riders die regelmatig met Deliveroo werken. Om in aanmerking te komen, moeten riders in elk van de afgelopen 4 actieve weken vóór de aanvraag, gemiddeld minimaal € 135 per week hebben verdiend via Deliveroo.

Deliveroo heeft al advies uitgegeven over hoe je jezelf en anderen kunt beschermen. We houden dagelijks contact met de betrokken instanties en blijven je op de hoogte houden van de nieuwste adviezen zodra we ze krijgen.

Dit fonds is bedoeld om riders te steunen die het nodig hebben. Zoals je weet is fraude een strafbaar feit. We willen benadrukken dat we misbruik van het fonds niet accepteren. Misbruik kan tot gevolg hebben dat je overeenkomst van opdracht beëindigd wordt, maar ook andere juridische maatregelen zijn mogelijk. We brengen altijd de politie op de hoogte als we misbruik vermoeden.

Heb je COVID-19 opgelopen of ben je in quarantaine geplaatst door een medische instantie, neem dan contact op met rider support via het Help Centre voor meer informatie over hoe je je kunt melden voor financiële steun uit het fonds.

Voor alle anderen geldt: pas goed op jezelf en houd de berichtgeving in de gaten over hoe je veilig blijft tijdens het bezorgen.

Ride safe